Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

όχι μονάχα για σένα...











"το φίδι σχίζεται στα βράχια με τη σμέρνα" - γράφει ο Καββαδίας. τόχα δει αυτό από πολύ κοντά, στα βόρεια βράχια της Σίφνου, έφηβος, έντρομος κι ολόγυμνος μετά από μια βουτιά δίπλα στα βράχια και χωρίς να βρίσκω τρόπο να σκαρφαλώσω ξανά στη στεριά...

εδώ όμως δεν είναι θάλασσα, ποτάμι είναι. ένα φίδι πασχίζει να καταπι...εί ένα βάτραχο. χύμηξε από το πουθενά, το γράπωσε με τα δόντια του, το ακινητοποίησε. το γυρόφερνε ώρα πολύ στη μικρή βόθνα. μικρό το φίδι, μεγάλος ο βάτραχος κι ολόγυρα εμείς, καμιά δεκαριά συνταξιδιώτες του Πολυφωνικού Καραβανιού που λίγα λεπτά πριν κολυμπούσαμε αμέριμνοι στην υπέροχη βόθνα.

κοιτούσα αυτή την εικόνα σήμερα, έχοντας ακόμη στα αυτιά της ψυχής μου τον απόηχο από ατάκες περί δυνατών κι αδύναμων στον έρωτα και στα άλλα πάθη και μυστήρια της ανθρώπινης φύσης. το βατραχάκι, χάρη στη φασαρία μας και την τελική, αποφασιστική παρέμβαση του Κώστα Λ. κάποια στιγμή ξέφυγε από το φίδι που απόμεινε σαστισμένο, αλαμπρατσέτα με τη δύναμή του.

έχουν. τελικά, ένα πρόβλημα όσοι αναζητούν τριγύρω τους θύματα: δεν υπάρχουν χωρίς αυτά! ενώ, μωρό μου, εσύ που αναζητάς δυνατούς κι αδύνατους στον έρωτα έπρεπε καλά να το ξέρεις: στον έρωτα νικά ο πιο αυτάρκης στη μοναξιά. γκε γκε? κι ο βάτραχος μια χαρά περνά χωρίς το φίδι, ενώ το φίδι μόλις έγινε ρόμπα ακόμη στα blogs και στο fcb :)

κουάξ κουάξ, λοιπόν και κοίτα να αλλάξεις και το δέρμα σου τώρα που έρχεται χειμώνας. σαν πουκάμισο κι αυτό! κράτα μόνο το φαρμάκι,ίσως και να μην υπάρχεις χωρίς αυτό αλλά πρόσεχε όταν φιλάς ή όταν δαγκώνεις τα χείλη σου μην και φαρμακωθείς.

κι αν ο βάτραχος ήταν πρίγκηπας μεταμορφωμένος? ίσως έτσι εξηγείται η βουλημία σου :)))

ΥΓ: στις βόθνες μας πρωτοπήγε ο Μιχάλης Π. στη διάρκεια του τριήμερου "ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΕΣ ΟΧΘΕΣ" που οργάνωσα με την Πανηπειρωτική. ξαναπήγαμε στη διάρκεια του ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟΥ ΚΑΡΑΒΑΝΙΟΥ - χωρίς το Μιχάλη και ...ιδού τα αποτελέσματα!

ο Παύλος A., στην πρώτη μας επίσκεψη, όταν βρεθήκαμε να κολυμπάμε όλοι μαζί στην ίδια βόθνα, είχε τη φαεινή ιδέα να προτείνει να ανεβάσουμε τους "ΒΑΤΡΑΧΟΥΣ" του Αριστοφάνη στον χώρο αυτό. ο Παύλος δεν ήταν μαζί μας στη δεύτερη επίσκεψη για να κάνει δημόσια την αυτοκριτική του :)

Δεν υπάρχουν σχόλια: